top of page
  • Skribentens bildNishti Haglund

”SÅ SKÖNT ATT LÄGGA ETT STÖRRE FOKUS PÅ STYRKOR!” ☺

Uppdaterat: 9 nov. 2022

👩‍🏫 Flera gånger i månaden håller jag utbildningar för ledare kring styrkebaserat och coachande ledarskap. Det är spännande att se förändringen i deltagarna.


När jag frågar vad ledarna tar med sig är det många som upplever lite av en befrielse, "så skönt att lägga ett större fokus på styrkor". 🌟


En av deltagarna hade elitidrottat och fick sig en riktig tankeställare, "Tänk om jag under idrotten också försökt fokusera i större grad på styrkor. Då hade jag kommit längre. Jag försökte hela tiden utveckla mina svagheter".🤔


Detta gällde mig också. Särskilt när jag arbetade som IT-konsult som krävde mycket analytiskt tänkande och problemlösning. Insåg att jag aldrig kommer att bli riktigt bra på det. Dessa styrkor är i botten av min Gallup styrkerapport. 💻


Det handlar inte om att ignorera svagheter utan som ledare behöver du vara medveten om dem och hantera dem. Det finns olika sätt.

Du kan välja att samarbeta med någon som har styrkor som du inte har eller vara nöjd med "good enough". 🧩


Vart lägger du ditt fokus på? Styrkor eller svagheter?


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page