top of page
  • Skribentens bildNishti Haglund

"Dina styrkor är dina utvecklingsområden!"

Uppdaterat: 9 nov. 2022

När kursledaren för kursen "Gallup Global Strengths Coach" sa att "dina styrkor är dina utvecklingsområden" reagerade jag. Allt eftersom förstod jag. När jag ser tillbaka på mitt yrkesliv, under utvecklings-/feedbacksamtal har det varit en lång lista på saker som jag är bra på och en kortare lista på saker jag är mindre bra på.

Istället för att fundera över hur kunde jag få använda mina talanger och styrkor ännu mer såsom att "utveckla andra, bygga starka relationer, leda komplexa projekt osv" fokuserade diskussionen oftare på det som jag var mindre bra på och hur jag kunde utveckla det.


Styrkebaserad coaching handlar om att vända på detta. Där du har störst potential för utveckling är genom att få använda dina talanger och styrkor ännu mer. Får vi människor jobba med det vi är bra på presterar vi också bättre och mår bättre. Win-win för arbetsgivaren och för medarbetaren!

54 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page